medisch en rechtspraakDe rechter heeft gesproken. De vordering van het RIVM en dr. Roel Coutinho is afgewezen. Dit betekent dat de uitlatingen over belangenverstrengeling van het RIVM/Coutinho door huisarts Hans van der Linde niet onrechtmatig zijn.

29 september 2012

 

De tegeneis van Hans van der Linde heeft de rechter niet aanvaard. Dit betrof zijn tegenaanklacht dat het RIVM heeft geprobeerd de meningsvrijheid in te perken (in het licht van het Europese recht).

Beide partijen moeten nu de kosten van het proces betalen.

De reacties van beide partijen zijn gelijkluidend in de tevredenheid over de uitkomst en verschillend in de interpretatie van het vonnis. Het RIVM legt het uit als dat er geen sprake is van belangenverstrengeling is bij de advisering van de griepprik. In het vonnis staat echter een andere formulering, namelijk dat van der Linde er niet in geslaagd is een belangenverstrengeling aan te tonen.

Hans van der Linde is blij dat de zaak nu achter de rug is. De hele procedure is zeer belastend geweest voor hem en zijn echtgenote. Zijn persbericht kan je op de website Stichting Steun Huisarts in Proces lezen.

Wil je meer weten, kijk dan op de website van Stichting Steun Huisarts in Proces. Daar vind je oa. het persbericht van Hans van der Linde.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com