Straling komt van overal en is niet per definitie slecht voor ons. Voordat de technologie een vlucht nam hadden we te maken met natuurlijke straling. Hierna zijn er veel soorten bijgekomen. De laatste loot aan de boom is de electromagnetische straling door electrische apparatuur. En hiervan hebben we inmiddels heel veel in huis en op het werk.

Raadpleeg vooral ook actuele websites. In het blokje met links heb ik een aantal actuele websites opgenomen.

Lees meer...Electrosmog is de vervuiling door electromagnetische velden in onze omgeving, zowel buitenshuis als binnenshuis, die ons ziek kan maken. Vervelend maar toch iets om rekening mee te houden

Lees meer...Nu de nieuwe communicatietechnologie wat langer in gebruik is, levert lange termijnonderzoek ook meer wetenschappelijk bewijs op over de effecten op onze gezondheid. Een verband tussen het langdurig en veelvuldig gebruik van mobieltjes (gsm) en tumoren lijkt steeds meer bevestigd te worden.

Lees meer...Intussen verspreidt de Belgische website "Beperk de Straling" een pdf-bestand met een aantal tips om veiliger met de gsm om te gaan. Ik heb er enkele hier opgenomen.

Lees meer...Het tijdschrift Pathophysiology heeft in juni 2009 een themanummer uitgebracht over de gezondheidsrisico's van electromagnetische straling (electrosmog). Ook het BioInitiative Report uit 2007 bevat veel wetenschappelijke informatie hierover.

Lees meer...Afgezien van een handvol gebruikstips om jezelf zo min mogelijk bloot te stellen aan electrosmog is er niet veel voor handen om jezelf te beschermen. De wereld van de kristallen biedt echter wel wat mogelijkheden.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com