vaccinatie kwik 100pxKwik zou eerst niet in vaccin zitten en toen weer wel, maar in een veilige vorm. Het zou snel uit het lichaam verdwijnen, maar het blijft 3x zo lang in de hersenen. Het was verboden onder Hoogervorst en onder Klink zit het er weer in.

 

zit het nu wel of niet in het vaccin?
Van officiële zijde, bij monde van dr. Ted van Essen, is op het NOS-journaal gezegd dat er geen kwik in het pandemische vaccin zit. De officiële samenstelling van het vaccin vermeldt wel degelijk de aanwezigheid van een kwikverbinding in de vorm van thiomersal.

even wat uitleg:
Minister Klink heeft voor Nederland 2 verschillende vaccins ingekocht: Pandemrix en Focetria. Volgens de productopgave van het Europese Geneesmiddelen Bureau bevat het vaccin Pandemrix (van GlaxoSmithKline) thiomersal, zowel in de enkele-dosisverpakking als in de multidosisverpakking. Ook staat er in de bijsluiter: "Wees extra voorzichtig als u een andere allergische reactie heeft gehad dan een plotseling levensbedreigende allergische reactie op een van de bestanddelen van het vaccin of op thiomersal, eieren, kippeneiwit, ovalbumine, formaldehyde, gentamycinesulfaat of natriumdexoycholaat". Volgens opgave van hetzelfde instituut bevat het vaccin Focetria (van Novartis) in de multidosis-verpakking eveneens thiomersal, maar dit zit niet in de enkele dosis-verpakking.

Het komt erop neer dat 3 van de 4 vaccin-verpakkingen thiomersal bevat. Een bericht in de Volkskrant meldt dat Nederland om logistieke redenen heeft gekozen voor de multiverpakking en dat is de kwikbevattende versie. Zodoende bevat de bewering van griepexpert Ted van Essen in het NOS-journaal 0-25% waarheid. De aanwezigheid van thiomersal wordt weliswaar gemeld in de bijsluiter, maar ik vraag mij af wie de bijsluiter te lezen krijgt/vraagt in de rij prikwilligers (er zijn nog duizenden wachtenden achter u).


kan kwik kwaad?
Thiomersal of thimerosal is dus de beruchte kwikhoudende stof. Het RIVM zegt erover: "In het vaccin zit wel een kleine hoeveelheid thiomersal, dat in het lichaam afgebroken wordt tot ethylkwik. Thiomersal wordt aan vaccins toegevoegd om bacteriegroei te remmen. De kleine hoeveelheid thiomersal die in het vaccin aanwezig is, veroorzaakt geen schade. Het hoopt zich niet op in het menselijk lichaam: het ethylkwik dat uit thiomersal voortkomt, wordt door het menselijk lichaam gewoon afgebroken. Binnen 7 dagen na vaccinatie is al de helft ervan uit het lichaam verdwenen, het andere deel verdwijnt in de periode daarna ook."

Er zijn echter waarschuwende geluiden uit de mond van wetenschappers en onderzoekers. Zowel Nederlandse als buitenlandse studies duiden erop dat ethylkwik veel langer achterblijft in de hersenen dan methylkwik. Men is het erover eens dat na 7 dagen de helft van ethylkwik uit het bloed is verdwenen, maar niet uit de hersenen. Het duurt zelfs 3x zo lang, dus 24 dagen, voordat de helft van deze stof uit de hersenen verdwenen is.

Het RIVM benadrukt het verschil tussen ethylkwik en methylkwik en stelt ons gerust: "In thimerosal zit ethylkwik en dat wordt veel sneller afgebroken en uitgescheiden dan methylkwik'. Maar er zijn (voornamelijk buitenlandse) studies die erop wijzen dat ethylkwik juist meer giftig is dan methylkwik, met name voor onze hersenen in de periode dat ze zich ontwikkelen. Dus denk dan aan kleine kinderen en zwangere vrouwen.

Een groot (Amerikaans) onderzoek naar thimerosal doet de volgende uitspraak: "Meer dan 500.000 kinderen lijdt aan autisme en kinderartsen diagnostiseren meer dan 40.000 nieuwe gevallen per jaar. Thimerosal werd voor het eerst toegevoegd aan babyvaccins in 1931. De ziekte was onbekend tot 1943'.

En dan is er nog iets vreemds. Minister Hogervorst heeft tijdens zijn ambtsperiode thiomersal uit het griepvaccin laten halen. Nu, onder Klink, mogen we vaststellen dat de kwikverbinding toch weer in het vaccin zit.

De kwikkwestie is dus verre van opgelost en verre van veilig.

januari 2010

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com