vaccinatie virusvaccin 100pxOp nogal alarmerende wijze kom ik op internet de bewering tegen dat er LEVEND VIRUS in de pandemische vaccins zit. Dit wijst erop dat de auteurs (en de kopieurs) onvoldoende kennis bezitten van het principe van de vaccinproductie.

 

In de biologie wordt een virus gerekend tot de niet-levende wezens. Het is weliswaar een kwestie van definitie, maar als we ons niet een beetje houden aan afspraken over omschrijvingen van de dingen, dan bedoelt iedereen iets anders met hetzelfde woord en is de communicatie-chaos niet te overzien.

een beetje biologische historie
Eerst ontdekten we micro-organismen. Dit zijn bacteriën, schimmels, parasieten en dat soort volk. Dit zijn dus levende wezens, maar dan super klein. Alles wat in staat is om een stofwisseling te "maken" en zich voort te planten noemen we levend. Toen ontdekten we iets raars, namelijk een "ding" dat zich kon vermeerderen met behulp van de cellen in ons lichaam en waarvan we ook ziek werden: het virus. Het is niet meer dan een klein stukje erfelijk materiaal (een strengetje RNA) verpakt in een manteltje van eiwit en soms zit er nog een vliesje van vetachtig materiaal omheen. Als het virus zich eenmaal aan onze cellen heeft gehecht, brengt het zijn RNA-materiaal in onze cellen. Nu worden onze cellen zo ingesteld dat ze viruseiwitten gaan maken in plaats van onze eigen cel-eiwitten. Onze cellen zijn omgeturnd tot virussen. Dit is de 'voortplantingswijze' van virussen.

Terug naar het vaccin. Hierin zit een stukje RNA-streng van het virus. Op deze streng zitten de codes voor de aanmaak van virus-eiwitten. Het RNA is als het ware het informatie-centrum van het virus en het is niet veel meer dan een ketting van enkele chemische kralen (nucleïnezuren genaamd).


moleculen en energie
In de reguliere medische wetenschap denkt men voornamelijk in chemie (stoffen), mechanica (krachten) en biologie (stof-wisseling). In de chemie beschouwt men stoffen voornamelijk als combi-naties van moleculen en we kennen hier veel van (koolstof, zuurstof, calcium, ijzer, enz.).
In de homeopathie heeft men de reden onderzocht waarom deze geneesmiddelen effect hadden, ondanks dat er geen molecuul in kon zitten (chemisch! bekeken). Men ontdekte dat door het productieproces weliswaar de moleculen uit het geneesmiddel verdwenen, maar de omliggende oplossing (alcohol met water) de informatie van de moleculen "vasthield". De stof was er uit, maar de energie zat er nog in. Ons lichaam herkent de energie in het homeopathische middel en reageert hierop alsof de stof (moleculen) er in zou zitten.
In de kernfysica is al lang bekend dat elke stof een energie-component "bezit". Je kan het zien als de informatiedrager van de stof (het molecuul). Als het molecuul van de stof niet meer aanwezig is, wil dit nog niet zeggen dat de informatie van de stof verdwenen is.

november 2009

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com