Recente ontwikkelingen zijn niet meer opgenomen in deze reeks. Raadpleeg dus ook andere websites.

De laatste 10 jaar zijn er vele onderzoeken gedaan naar de invloed van vitamine D. Dit heeft  nieuwe kennis opgeleverd over de rol die dit vitamine speelt in onze stofwisseling en dat blijkt veel uitgebreider te zijn dan we aanvankelijk dachten. Er blijkt ook dat veel mensen een vit D tekort hebben. Het is geen groot gebrek, maar genoeg om uiteenlopende chronische ziekten te ontwikkelen. Reden genoeg om het roer om te gooien en de aanbevolen daghoeveelheden naar boven bij te stellen. Maar dat is tot op heden (januari 2012) nog niet gebeurd.

Lees meer...We hadden niet kunnen denken dat we een tekort aan vit D zouden kunnen krijgen. We maken het immers zelf? Toch kan het. Het hoe en waarom vind je hier.

Lees meer...Een vit D tekort blijkt een rol te spelen bij een groeiend aantal met name chronische ziekten. We lopen hier de belangrijkste door: kanker, immuunproblemen, hart- en vaatproblemen en we pakken ook nog even de botten erbij.

Lees meer...Te weinig van iets geeft tekortkomingen, maar teveel van iets is levensgevaarlijk. Het is de maat die bepaalt wat je er aan hebt. En zo is het met vit D ook.

Lees meer...Het zijn chronische ziekten waarbij men een tekort aan Vit D heeft gevonden. Onderzoekers pleiten ervoor om het gebreksziekten te noemen. Vanuit een andere invalshoek kan je ze als degeneratieziekten zien.

Lees meer...Op internet is al veel te vinden over vit D en de nieuwe vindingen. Ook de discussie met de traditionele opvattingen is hier goed vertegenwoordigd. Deze vindt ook plaats binnen de medische beroepsgroep zoals te lezen is in diverse artikelen. Hier wat nuttige websites en artikelen.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com